Tort imbracat in Crema Caramel

de adnas54 in Torturi, 8 Feb 2010 | 6040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua,
  • 6 lg. zahar,
  • 6 lg faina,
  • 2 lg cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema de branza :
  • 250 gr branza dulce grasa
  • 250 gr frisca lichida HULALA
  • 200 gr cioco alba pe care o topim pe aburi
  • Crema ganache de caramel:
  • 2 ciocolate caramel,
  • 300 frisca Hulala.

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort imbracat in Crema Caramel:

Blatul:
Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.
Puneti o bucata de hartie de copt la fundul tavii in care veti coace pandispanul (26cm). Peretii nu trebuie unsi si nici inveliti in hartie.

Crema de branza :
Punem branza dulce intr-un castron. Adaugam peste aprox 100 gr de frisca lichida si mixam. Adaugam ciocolata topita, mixam bine si apoi restul de frisca batuta separat si incorporata in crema.

Crema ganache de caramel:
Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur amestecand mereu ca sa nu se prinda si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se da deoparte pana se raceste si se pune apoi la frigider cateva ore, de preferat sa se faca crema cu o seara inainte. Cand e rece se bate bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa si groasa.
Daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta.


Decorarea:
am pus colorant rosu in putina ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort imbracat in Crema Caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Teo 1

08.02.2010, 20:47

am gustat o astfel de crema ,o recomand si eu pt. gustul deosebit!

liana_geicu 1

08.02.2010, 22:53

Crema caramel este pe gustul meu!

adnas54 1

08.02.2010, 23:15

@ionix, @medioto59, @Michelle, @Teo, @liana_geicu... va multumesc de apreciere.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere intregi